“Biz Reboot Interactive ekibi olarak Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Tasarımı Yüksek Lisans öğrencileriyiz. Okulda tanışıp kendi imkanları ile oyun gelriştiren bir ekip olarak Kod Ödüllerine katılarak başlayan serüvenimiz bugün kendi oyunlarımızı üretmeye başlamamızla devam ediyor ve bugün geldiğimiz noktada bu yarışmanın rolü çok büyük. Kod Ödülleri bizim gibi bağımsız oyun geliştiricilerine böyle imkanlar sağlayarak, yaratıcı ve üretici enerjimizi eğitim oyunlarına odaklamamıza sebep olarak hem ülkemizde ve dünyada senelerce gereken ilgiyi görmeyen bu alanda yeni gelişmelerin yolunu açıyor hem de bizlerden sonra gelecek yeni nesillerin eğitimi için yatırım yapıyor. Hem eğitime hem de yazılım ve yüksek teknolojiye olan bu destekleri için Kod Ödüllerine ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz, bu proje kapsamında aldığımız ödül ve destekten çok gurur duyuyoruz.”
“Bir çocuğun rüyasında geçen fizik simülasyonudur. Kağıt Makineler; 2 boyutlu, fizik tabanlı, öğretici bir platform oyunudur. Oyunda oyuncu, fiziksel bilgiye dayanan bulmacaları çözerek ilerlemeye çalışır. Oyunda ki bulmacalar genel olarak bozuk denge ve engellerle oyuncunun ilerlemesini önleyecek şekilde dizayn edilmiştir. Her bir bulmacayı geçmek için oyuncu dengeyi sağlamalı veya engeli kaldırmalıdır. Oyuncu bulmacaların çözümlerini oyun sırasında öğrendiği fizik bilgilerini kullanarak yapar.”
İsim
Mehmet Can Güler, Halil Onur Yazıcıoğlu
Okul/Şirket
Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
Ingame Play Video
İletişim
“Ben Mehmet Can GÜLER, Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü’nden 2017 senesinde mezun oldum. Özel İzmir Bilfen Fen Lisesi’nde Bilgisayar Bilimi öğretmenliği pozisyonunda çalışmaktayım. Uzmanlık eğitimimi Öğretim Teknolojileri üzerine sürdürmekte olduğum süreçte, Kod Ödülleri yarışmasına bir önceki sene bireysel ve hazırlıksız bir şekilde katılmanın verdiği tecrübeden sonra İTÜ Gemi İnşaat Mühendisi olan arkadaşım Halil Onur Yazıcıoğlu ile işlerimizden arta kalan boş vakitlerimizde geliştirdiğimiz “Bir Kimyagerin Macera Günlüğü” oyunu ile yarışmaya büyük bir hevesle katıldık. Süreçte Z kuşağı öğrenci kitlesine dijital kavramını olumlu şekilde yansıtabilecek eğitsel oyunlara önem verilmeye başlanması bizim için de olumlu bir pekiştireç oldu. Eğitsel oyunlar ve oyunla öğrenme kavramlarına çokça vurgu yapan, büyük bir teşviği insanlara yansıtan Türkiye Bilişim Vakfı’na şahsım ve takım arkadaşım adına teşekkürlerimi sunarım…”
“Oyunda yönettiğimiz karakter olan Kimyager Korhan, Birleşmiş Milletler’in araştırma ekibinde bulunmaktadır. Bir görev için uçakla seyehat ederken talihsiz bir kaza sonucu balta girmemiş ve bilinmeyen ormanlara düşmüştür. Bir paraşüt ile atlayarak kurtulma fırsatı yakalayan Korhan’ın kazayı ve yerini bildirmesi için uçaktaki telsize ulaşması gerekmektedir. Sıkıntı şu ki uçaktan kopan parçalar ve zorlu doğanın yarattığı engeller aşılmayı beklemektedir. Korhan bu süreçte kimya bilgisini kullanarak engelleri çeşitli bileşikleri oluşturarak geçebilecektir. Bileşikler, etrafta toplama ve aynı zamanda envanterinde bulunan bileşikler ile reaksiyona-tepkimeye girdirilerek elde edilebilmektedir. Kolaydan zora doğru bölüm yapısına sahip olan oyunda, başlarda engeli aşmak daha çok geri bildirim ve ipucu yardımıyla gerçekleşebilirken, sonradan ipucu ve geri bildirim az sayıda tutulur ve öğrencinin bilgiyi öğrenmede testine odaklanılır. Oyun öğretim teknolojileri adına çoklu ortam materyali geliştirmede çokça kullanılan Mayer’in Çoklu Ortam İlkelerince hazırlanmıştır. Bileşik oluşturarak engelleri aşmanın yanı sıra öğrenciler bilgi ekranında bileşiklere dair çevrede bulunma şekilleri, girdiği başka rekasiyon türleri gibi bilgilere de ulaşabilmektedir.”
İsim
Fazlı Bozatay, Ege Bayrakdar
Okul/Şirket
Yıldız Teknik Üniversitesi
Ingame Play Video
İletişim
” Merhabalar, biz Yıldız Teknik Üniversitesinde okuyan, oyun geliştirmeye meraklı iki öğrenciyiz.(Ege Bayrakdar, Fazlı Bozatay) Öncelikle oyun geliştirme alanında böylesine saygın bir yarışmada ilk üç içinde bulunduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Oyun ile öğrenme fikri, dijital çağa doğan neslin en sevdiği ve en etkili öğrenme biçimleri arasındadır. Örneğin bizim yaş grubumuzda kime sorsanız size İngilizcesinin büyük çoğunluğunu oyunlardan öğrendiğini söyleyecektir. Bu alanı daha da genişletmek için emek veren ve destekleyen “Kod Ödülleri” çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Çocuklar ülkemizin geleceği, umarız bu tür teşvik edici yarışmaların sayısı daha da artar ve ülke olarak bu dijital çağda bizi daha da ileriye taşır. “
““Tesla’nın Sırlarını” geliştirirken amacımız, öğrencileri oyunun içine çekerek öğrenme süreçlerini hem daha eğlenceli hem de daha etkili bir hale getirmekti. Bu yüzden oyunu kurgu tarafına daha fazla önem vererek geliştirdik. Oyunculardan parkuru tamamlayıp, sorulan sorulara mümkün olduğunca doğru cevaplar vererek düşmanı alt etmesini ve her bölüme özel öğretici mini oyunları tamamlaması beklenmektedir.”
İsim
Bilgen Demirdaş
Okul/Şirket
Çakır Okulları – Ortaokul Matematik Öğretmeni
Oyun ve Açıklaması
Sayıların Efendisi / Eş değer kesir, ondalık ve yüzde gösterimleri farklı dizim şekillerinde doğru eşleştirme mantığına dayanan disiplinlerarası bir oyun.
İsim
Ece Naz Sefercioğlu
Okul/Şirket
İstanbul Teknik Üniversitesi – Oyun ve Etkileşim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı
Oyun ve Açıklaması
Hücreni Yarat, Sayısal Adak, Bu İyi Gelir
İsim
Alper Göktepe
Okul/Şirket
Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi
Oyun ve Açıklaması
İlham Perisi