Sorry, no posts matched your criteria.

Search
TOP
Katılım Şartları – Kod Ödülleri Eğitim Oyunu Geliştirme Yarışması
14482
wpautoterms_page-template-default,single,single-wpautoterms_page,postid-14482,eltd-core-1.2.1,awake-ver-1.4.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-top,eltd-header-simple,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-left,eltd-,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,elementor-default

Katılım Şartları

Katılım Şartları

Madde 1

Genel

İlkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında öğrenmeye katkı sağlayacak dijital içeriklere dair; bilişim teknolojilerinin eğitimdeki önemini vurgulamak, bu alanda fikir üreten, uygulama geliştiren ve uyarlama yapan kişi ve kurumların çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla, Türkiye Bilişim Vakfı tarafından bir ödül programı gerçekleştirilecektir.

 

Madde 2

Başvuru Kategorileri

  1. Yarışmaya (ödül programı) katılım bireysel ya da kurumsal olarak yapılabilecektir.

Başvuru Alanları

Katılımcılar aşağıda sıralanan üç farklı şekilde yarışmaya katılım sağlayabilecek. Bir katılımcı birden fazla proje ile katılım sağlayabilecektir.

  1. Fen ve/veya Matematik Dijital İçerik Fikirleri (Süreç)
  2. Fen ve/veya Matematik Dijital İçerik Uygulamaları (Ürün)
    1. Özgün Uygulamalar
    2. Fen ve/veya Matematik Dijital İçerik Uygulama Uyarlamaları (Uyarlanmış Ürün)

Başvuru Tema ve Kapsamı

Katılımcıların dijital içerik projeleri aşağıda belirtilen tema ve kapsamda sınırlandırılacaktır.

  1. Fen Bilimleri* ve/veya Matematik konularının öğrenilmesine katkı sağlayacaktır.
  2. İlkokul, ortaokul ve/veya lise düzeylerinde MEB Programları dahilinde konuların öğrenilmesine yönelik olacaktır.

*Fen Bilimleri, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde Fen ve Teknoloji, lise düzeylerinde Fizik, Kimya ve Biyoloji’yi ifade eder.

Madde 3

Değerlendirme Kriterleri

Katılımcıların dijital içerik projeleri aşağıda belirtilen kriterler çerçevesinde değerlendirilecektir.

  1. İçerik değerlendirmesi kriterleri
  • Oyunlaştırma
  • Yaratıcı Düşünme
  • Fütüristik Düşünme
  • Anlaşılırlık
  • Özgünlük

 

  1. Teknik değerlendirme kriterleri
  • Farklı iletişim sistemlerinde çalışabilme (araç bağımsız olma)
  • Güncellenebilirliği
  • Sürdürülebilirliği
  • Ulaşılabilirliği ve kullanışlılığı
  • Keşfedilebilirliği
  1. Etik değerlendirme kriterleri

Ödül Jürisi

Ödül Jürisi TBV ve ERG tarafından önerilen kişiler arasından “Kod Ödülleri Yarışması Yürütme Kurulu”  tarafından belirlenir. Jüri alanında yetkin öğretim görevlileri ile üst düzey yöneticilerden oluşmaktadır.

Ödül Jürisi, değerlendirme raporunu hazırlarken yürütme kurulunun beyanları dışında, kendi bilgi ve araştırmalarına dayanan görüşlerini de belirtebilecektir.

 

Madde 4

Ödüller Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından belirlenir. 

Madde 5

Başvuru Adımları

Katılımcılar başvuru için gerekli dokümanları web sitesi üzerinden temin ederek başvuru dosyalarını ve projelerini başvuru formuna yükleyecektir. Başvurular Ödül Takvimine uygun olmalıdır.

Madde 6

Fikir Haklarının Korunması

Yapılan başvuruların değerlendirme sürecinde görev alan kişilere sunulan bilgi ve belgeler, kuruluşa ait “ticari gizli bilgi” veya “hizmete özel bilgi” olarak kabul edilir ve üçüncü kişilere herhangi bir yolla aktarılmaz. Bu bilgi ve belgeler 9 Ekim 2003 tarih ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun kapsamı dışındadır.

Ödül kazanan başvuru dosyalarında yer alan bilgiler, ilgili katılımcılardan izin alınarak “Kod Ödülleri Yarışması Yürütme Kurulu”  tarafından yayınlanabilir.

Katılımcıların ödüle aday projelerinin tamamına veya belirli bölümlerine ait fikri mülkiyet haklarının korunması, katılımcıların kendi sorumluluğunda olacaktır.